Blogg

 

Det går mye bananer hjemme hos oss, og det finnes alltid bananer tilgjengelig. Jeg kan faktisk føle en liten urolig følelse hvis det ikke ligger bananer på fruktfatet. Ikke fordi jeg spiser mange bananer hver dag men fordi jeg vet at jeg alltid kan lage noe godt til frokost, mellommåltid eller kveldsmat hvis jeg har bananer.

Frokosten er det måltidet som er enklest å spise plantebasert. Tenk bare på alt man kan lage av havregryn, som i mine øyne er kornsort nr 1. De fleste tåler havregryn ganske bra og det er enkelt å få tak i glutenfri havregryn hvis man har cøliaki.

Ønsker du å spise mindre kjøtt men er litt rådvill? Lurer du på hva du kan erstatte kjøttet med ? Er det greit å kjøpe soyakjøtt og kjøtterstatninger og bare bytte ut kjøttet?

Hvor lenge varer julefeiringen? Eller rettere sagt, hvor lenge spiser du julemat og godteri? Noen starter i november med julebord og pepperkaker mens andre venter litt, men det er nok ikke mange som venter helt til julaften med julemat og julekaker slik det var i «gamle dager», eller bare for 20-30 år siden. Det er forskjell på en måned og...

Ingen av oss er udødelige, men vi vil gjerne holde oss friske så lenge vi kan og ha en god livskvalitet. Det vi vet helt sikkert, er at de store livsstilsykdommene som hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og mange typer kreft kan forebygges med et bedre kosthold.