Salat til lunsj - hvordan holde seg lenger mett?
Man blir jo så fort sulten igjen av salat er det mange som sier, og det er sant hvis man bare spiser en grønn salat uten noen mettende ingredienser. Kunsten er å få den til å mette lenge uten at den er full av fettrik dressing eller masse ost.
Litt dressing med sunt fett er bra det, men gjerne en man har laget selv. Og det er enklere enn man tror.
Dette kan en sunn og mettende salat inneholde:
- grønne bladgrønnsaker (baby leaves, ruccola, grønnkål, spinat med mer)
- fargerike grønnsaker som: tomat, paprika, gulrot
- brokkoli eller blomkåltopper/biter
- vårløk, rødløk
- belgfrukter (bønner, kikerter, linser)
Disse grønnsakene er de mest næringsrike med rikelig av helsefremmende fytokjemikalier . Bruk gjerne andre i tillegg etter smak og behag.
For å få inn litt sunt fett, så ta gjerne avokado i, dryss gresskarfrø eller noen valnøtter på, eller lag en dressing.
Valnøttdressing er en fantastisk dressing som er både god og veldig rik på omega-3.
Kjøres i liten blender: 2 dl valnøtter, 2 dl vann, 3-4 ss soyasaus m lite salt, 1-2 kløfter hvitløk. Dett er en stor porsjon som du kan ha i en tett boks i kjøleskapet noen dager. Ta bare 2-3 ss på salaten.
En annen enkel dressing kan man lage av 2 ss tahini, 2 ts sitronsaft, 1 ts soyasaus og litt hvitløkspulver. Alt bare vispes sammen.
Litt fullkornsbrød til salaten gjør også at man holde seg lenger mett. Gode grove brød skal jeg komme tilbake til senere. God lunsj !