Oppskrifter

 

Diggbare kjeks

14.03.2024

Disse kjeksene er bare så gode, og mye sunnere enn de du kjøper i butikken. De har kun fire ingredienser, havregryn, kokosmasse, dadler og 70% sjokolade, og trenger ikke steking, kun frysing. Trikset er at kokosmassen ristes i ovnen slik at den får en enda bedre kokossmak.

Poteter og rotfrukter er god og mettende mat og samtidig norskprodusert og bærekraftig. Gryter og supper kan jevnes med poteter som kokes godt og moses med stavmikser.

Pasta med ostesaus kan varieres på mange måter, med ulike typer pasta og tilbehør. Makaroni med sopp og brokkoli er en enkel variant. Man kan bruke frosne eller ferske grønnsaker og gjerne legge til kikerter eller edamamebønner for å få en mer mettende rett. Oppskriften er til 3 - 4 personer

Her er to nye oppskrifter på ostesaus uten ost, en som er basert på poteter, gulrot og cashewnøtter som inneholder mindre fett og en med bare cashewnøtter som blir litt mektigere. Begge er veldig gode og passer til pastaretter, som topping på pizza mm.

Disse pannekakene blir overraskende lett og luftige selv om de er helt grove. Usøtet eplemos er fetterstatning, mens knuste linfrø og eplecidereddik er eggerstatning og gjør de luftigere. Lag gjerne dobbel oppskrift hvis dere er 3-4 personer. Bakepulver og salt trenger ikke dobles men vannmengden kan ev økes litt hvis røren hviler lenge. Den bør...

Frokostvafler

23.03.2021

Vafler som er grove og mettende kan spises til frokost eller når som helst. Disse er faktisk grovere enn mange brødtyper. Eplemosen erstatter fett og gir litt søtsmak. Oppskriften gir 7- 8 tykke vafler.

Det finnes mange oppskrifter på ostesauser uten ost, enten med cashewnøtter eller med potet som basis. Denne har ikke nøtter i seg men er fyldig selv om den er fettfattig. Her bruker vi litt blomkål men smaken overdøves av de andre ingrediensene. Den hermetiske paprikaen kan være vanskelig å finne, men mange butikker har Ajvar sausen som kan...

Hvis du er glad i søtpotet og karrismak så er dette retten for deg. Smaken er rund, søt og god, og gryten er veldig enkel å lage.

Kikertpålegg

19.11.2020

Dette kikertpålegget er enkelt å lage og har mange gode smaker. Du trenger en liten blender for å lage dressingen da.

Soppstroganoff

25.09.2020

Denne soppstroganoffen er så god og fyldig i smaken at den faller i smak hos de fleste. Det er både sopp, søtpotet og bønner i den, men man kan bytte ut ingrediensene etter smak og behag. Det er den kremete sausen med cashewnøtter som forhøyer hele smaken.