Oppskrifter

 

Pasta med ostesaus kan varieres på mange måter, med ulike typer pasta og tilbehør. Makaroni med sopp og brokkoli er en enkel variant. Man kan bruke frosne eller ferske grønnsaker og gjerne legge til kikerter eller edamamebønner for å få en mer mettende rett. Oppskriften er til 3 - 4 personer

Her er to nye oppskrifter på ostesaus uten ost, en som er basert på poteter, gulrot og cashewnøtter som inneholder mindre fett og en med bare cashewnøtter som blir litt mektigere. Begge er veldig gode og passer til pastaretter, som topping på pizza mm.

Disse pannekakene blir overraskende lett og luftige selv om de er helt grove. Usøtet eplemos er fetterstatning, mens knuste linfrø og eplecidereddik er eggerstatning og gjør de luftigere. Lag gjerne dobbel oppskrift hvis dere er 3-4 personer. Bakepulver og salt trenger ikke dobles men vannmengden kan ev økes litt hvis røren hviler lenge. Den bør...

Frokostvafler

23.03.2021

Vafler som er grove og mettende kan spises til frokost eller når som helst. Disse er faktisk grovere enn mange brødtyper. Eplemosen erstatter fett og gir litt søtsmak. Oppskriften gir 7- 8 tykke vafler.

Det finnes mange oppskrifter på ostesauser uten ost, enten med cashewnøtter eller med potet som basis. Denne har ikke nøtter i seg men er fyldig selv om den er fettfattig. Her bruker vi litt blomkål men smaken overdøves av de andre ingrediensene. Den hermetiske paprikaen kan være vanskelig å finne, men mange butikker har Ajvar sausen som kan...

Hvis du er glad i søtpotet og karrismak så er dette retten for deg. Smaken er rund, søt og god, og gryten er veldig enkel å lage.

Kikertpålegg

19.11.2020

Dette kikertpålegget er enkelt å lage og har mange gode smaker. Du trenger en liten blender for å lage dressingen da.

Soppstroganoff

25.09.2020

Denne soppstroganoffen er så god og fyldig i smaken at den faller i smak hos de fleste. Det er både sopp, søtpotet og bønner i den, men man kan bytte ut ingrediensene etter smak og behag. Det er den kremete sausen med cashewnøtter som forhøyer hele smaken.

Dressinger gjør salaten og måltidet til en mer smaksrik opplevelse. Dressinger med tahini er fyldige og gode, og passer like godt som tilbehør i et varmt måltid som på salaten. Denne dressingen kjøres i blender. En liten smoothieblender fungerer fint.

Kjempegode grove bananpannekaker som er fluffy og henger godt sammen.