Grove og luftige frokostpannekaker

26.04.2021

Disse pannekakene blir overraskende lett og luftige selv om de er helt grove. Usøtet eplemos er fetterstatning, mens knuste linfrø og eplecidereddik er eggerstatning  og gjør de luftigere. Lag gjerne dobbel oppskrift hvis dere er 3-4 personer. Bakepulver og salt trenger ikke dobles men vannmengden kan ev økes litt hvis røren hviler lenge. Den bør uansett svelle i 10 minutter og skal være ganske tykk men ikke helt grøt.

2 dl havremel

0,5 dl sammalt fint/Fibra eller havremel/bokhvetemel om ønskelig

2 ss kokossukker/rårørsukker

2 ts bakepulver

1 ss knuste linfrø

0,5 ts salt

2 ss eplemos

1 liten ts vaniljeekstrakt

2,5 dl vann

1 ts eplecidereddik

Bland alt i en bolle og la det røren svelle i minst 10 min. Stek små pannekaker i en god stekepanne enten uten fett eller med litt rapsolje. Serveres gjerne med blåbær og/eller bringebær pluss ev. litt kokosyoghurt. Frosne bær som tines og søtes med litt honning/lønnesirup er et godt alternativ.