Pasta med ostesaus og sopp

09.02.2024

Pasta med ostesaus kan varieres på mange måter, med ulike typer pasta og tilbehør. Makaroni med sopp og brokkoli er en enkel variant. Man kan bruke frosne eller ferske grønnsaker og gjerne legge til kikerter eller edamamebønner for å få en mer mettende rett. Oppskriften er til 3 - 4 personer

5 dl pastaskruer eller annen pasta

1 pk aromasopp à 200 gram (skives)

2 tsk soyasaus m lite salt/Tamari

0,5 ts liquid smoke (valgfritt, gir røkesmak til soppen)

1/2-1 pk frosne brokkolitopper eller andre frosne grønnsaker

2-3 dl ostesaus (se oppskrift: https://www.plantebasertkostveiledning.no/l/ostesaus-med-notter/

eventuelt 1 kartong kikerter, ristede eller kokte 

Kok pastaen i mye vann på vanlig måte. Ha i de frosne grønnsakene når pastane er nesten ferdig og kok i noen minutter til ønsket konsistens. Mens pastaen koker, stekes soppen i skiver i en stekepanne. Bland inn soyasaus og liquid smoke (kan utelukkes) mot slutten av steketiden. Er man glad i sopp så kan man doble soppmengden, men da må den stekes i to runder.

Soppsausen kan gjerne lages i god tid eller dagen før og bare blandes inn i pasta og grønnsaksblandingen når den er ferdig og kokevannet er silt bort. Server pastaen med sopp og eventuelt ristede kikerter eller andre bønner. Kikerter kan ristes i airfryer eller stekeovn. Skyll de først, hell over i en bolle og bland inn litt soyasaus og krydder (løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver). Ristes i airfryer på 200 grader i 8-10 min eller i stekeovn i 15-20 min.