Kurv
0
kr 0,00
Disse maisplettene er for maiselskere og alle andre. De lages raskt og kan spises når som helst. Dette er en oppskrift som er lånt fra En skikkelig digg kokebok-2 med litt småendringer.
2 gulrøtter, revet
1/2 squash, revet
2 små bokser med mais, avrent
2 dl kikertmel
2 vårløk, hakket
2 ss gresskarkjerner
2 hvitløkskløfter, presset/ 2 ts most hvitløk fra glass
1 ss soyasaus/tamari
1-2 ts lønnesirup
1 ts kyllingkrydder
0,5 ts salt
litt olje til steking
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Form passe store pletter med en skje eller hendene og stek gyldne i 3-5 min på hver side. Server gjerne med en yoghurtdipp laget av:
1,5 dl kokosyoghurt
1 håndfull korianderblader eller mynteblader, hakket
saften av 1/2 sitron eller lime
litt salt og pepper