Blogg

 

Man blir jo så fort sulten igjen av salat er det mange som sier, og det er sant hvis man bare spiser en grønn salat uten noen mettende ingredienser. Kunsten er å få den til å mette lenge uten at den er full av fettrik dressing eller masse ost.

Kostfiber har mange helsefremmende egenskaper, blant annet, beskyttende effekter mot overvekt og hjerte-karsykdommer. Kostfiber fremmer en god tarmhelse og gir et mer optimalt tarmmiljø med gode bakterier. Det kanskje ikke alle vet, er at kostfiber bare finnes i plantemat og ikke i animalske matvarer

Det finnes mange gode og mettende plantebaserte pålegg til brødskiva. Grønnsaker og frukt kan brukes som pålegg direkte men det metter enda mer hvis man bruker belgfrukter, tofu eller nøtter og lager et smakfullt og næringsrikt pålegg. Med frukt eller grønnsaker på toppen eller ved siden av, blir det et mettende brødmåltid fullt av sunne...

Det er så gøy å prøve nye oppskrifter på sunnere kaker og kosemat. Med sunnere kosemat mener jeg snacks og søtsaker laget med naturlige plantebaserte ingredienser som gir næringsstoffer og ikke bare tomme kalorier.

Det går mye bananer hjemme hos oss, og det finnes alltid bananer tilgjengelig. Jeg kan faktisk føle en liten urolig følelse hvis det ikke ligger bananer på fruktfatet. Ikke fordi jeg spiser mange bananer hver dag men fordi jeg vet at jeg alltid kan lage noe godt til frokost, mellommåltid eller kveldsmat hvis jeg har bananer.

Frokosten er det måltidet som er enklest å spise plantebasert. Tenk bare på alt man kan lage av havregryn, som i mine øyne er kornsort nr 1. De fleste tåler havregryn ganske bra og det er enkelt å få tak i glutenfri havregryn hvis man har cøliaki.

Ønsker du å spise mindre kjøtt men er litt rådvill? Lurer du på hva du kan erstatte kjøttet med ? Er det greit å kjøpe soyakjøtt og kjøtterstatninger og bare bytte ut kjøttet?