Soppstroganoff

25.09.2020

Denne soppstroganoffen er så god og fyldig i smaken at den faller i smak hos de fleste. Det er både sopp, søtpotet og bønner i den, men man kan bytte ut ingrediensene etter smak og behag. Det er den kremete sausen med cashewnøtter som forhøyer hele smaken.

1 rødløk, hakkes fint

2 hvitløkskløfter, finhakkes

500 g tilsammen av søtpotet og sopp (aromasopp anbefales)

500 g kokte/hermetiske bønner (bland gjerne kidneybønner, kikerter eller bruk bønnemiks)

Fres rødløk og hvitløk i litt olje eller vann i et par minutter. Tilsett søtpotet i terninger og sopp i skiver og fres videre med litt salt i ca 10 min. Lag sausen imens.


Saus (alt blandes i blender)

150 gram cashewnøtter (usaltetde, rå)

6,5 dl havremelk

2 ss soyasaus

1 ts hvitløkspulver

1 ss dijonsennep

saft av 1/2 sitron

ev. litt salt (smak til)

Alle ingrediensene kjøres i blender til en jevn blanding, må gjerne kjøres to ganger på sausfunksjonen. Hell blandingen over i kjelen med grønnsaksblandingen, ha i bønner og kok i ca 20 min til sausen tykner og alle grønnsakene er gjennomkokt. Serveres sammen med kokt fullkorsris og salat eller kokt brokkoli.